Wedstrijdteams 2023-2024

In seizoen ’23-’24 zijn er 3 wedstrijdteams.

De eerste groep loopt tot en met 12 jaar en heeft les op woensdag en vrijdag. Leerlingen volgen beide lessen. Deze groep noemden wij voorheen Bellatrix maar als de groep is samengesteld weten we zeker dat zij een mooie nieuwe naam kunnen kiezen. De groep krijgt op woensdag een moderne choreografie en op vrijdag een showdance/streetdance choreografie. Het is de wens met beide dansen mee te doen aan de wedstrijden, dit echter in overleg.

De tweede groep is het Estrela van voorheen, 13/14+. Op woensdag wordt de les echt modern en op vrijdag echt hiphop. Leerlingen doen beide lessen mee. Dat je een voorkeur hebt voor een van beide stijlen is natuurlijk logisch. Toch doen beide choreo’s mee aan de wedstrijden.

De derde groep is de groep Palene van afgelopen seizoen. Zij dansen op woensdag en doen mee aan de wedstrijden met een moderne choreo. Onze wens is dat je naast deze les minimaal 2 klassieke lessen volgt of minimaal 1 andere moderne les.

Audities geven wij op de volgende manier vorm: op woensdag 13 september en vrijdag 15 september doe je mee in de les. Je zet dan je beste beentje voor. In het weekend overleggen de docenten over het gewenste team. De week daarop doe je weer mee en hoor je in de les hoe we de verschillende teams samenstellen.

Wij gaan op zoek naar enthousiaste leerlingen die dit ook in het dansen kunnen laten zien. Ook is het prettig wanneer je correcties begrijpt en kan toepassen. Verder vinden wij het erg belangrijk dat er gezellige groepen komen te ontstaan die plezier hebben in de les en in elkaar. Het is onze wens het aankomende seizoen het level van modern, showdance en hiphop omhoog te brengen. Afhankelijk van de leeftijden komt hierdoor meer uitdaging. Wil dat lukken met moderne dans, is klassiek ballet uiteraard een must. We raden daarom ten alle tijden klassieke lessen als basis aan.

Kosten van de wedstrijden komen gedurende het seizoen voorbij: denk aan drie of vier keer 6,-/10,-. Deze worden door de docenten in de groepsapp gezet en kunt u via een tikkie betalen. Kosten van kleding komen tussen de 40,-/50,-. We proberen dit zo laag mogelijk te houden maar willen de groepen in het wedstrijdcircuit meedoen, is dit wel een must.