Dansdisciplines

Deze onderstaande lessen staan vast op ons lesrooster.

Klik hier om direct naar het lesrooster te navigeren. Wanneer je de lesgelden wilt bekijken, klik dan hier. Voor je je inschrijft, doe je een proefles. Lees hier hoe je dat aanpakt.

 

Klassiek ballet

Klassiek ballet is de essentiële basis van alle dans. Alle danstechniek is terug te brengen naar de klassieke ballettechniek. Klassiek ballet staat bij de Dance & Ballet Company hoog in het vaandel. We vergelijken het wel eens met zwemmen. Je gaat eerst je A en B diploma halen, alvorens je je opgeeft voor waterpolo of synchroonzwemmen. Eerst moet je leren zwemmen. Zo is dat ook met dans.

Na de lessen voor peuters en kleuters, kan je vanaf zes jaar kiezen voor klassiek ballet of Funky Kids (voorloper van streetdance). Wij vinden klassiek ballet de beste opvolger voor kinderen: het is een vrolijke, eigentijdse les met veel variatie en goed te behappen techniek. De vooruitgang (coordinatie, concentratie en motorische ontwikkeling) van een kind van zes in een klassieke les is vele malen groter, dan een kind van gelijke leeftijd in de Funky kids les. Bij tieners is een overduidelijke capaciteit aanwezig om de streetdance en hiphopmoves terug te leiden naar de gedegen klassieke basis.

Onze klassieke lessen zijn afwisselend met aandacht voor de kern van de danstechniek. Iedere les is er ruimte voor uitspattingen naar draaien en sprongen die tot de verbeelding spreken. Door die uitdaging maak je van je hobby een feest! Dus naast de ijzersterke dansbasis die noodzakelijk is om in welke dansvorm dan ook, goed beslagen ten ijs te komen, beseffen we ons terdege dat onze leerlingen niet naar Het Nationaal Ballet hoeven door te stromen. Boven alles moet de les leuk zijn!

Wanneer je als ouder twijfelt over klassiek ballet of streetdance, laat je kind dat beide lessen proefdraaien. Wanneer beide lessen leuk waren, kies dan zolang mogelijk voor klassiek ballet. Overstappen of streetdance erbij gaan doen, kan altijd!

 

Streetdance/Hiphop

De Dance & Ballet Company heeft naast de belangrijke kern klassiek ballet, veel eigentijdse lessen voor jong en oud. Keuze bestaat uit streetdance, hiphop, tapdance, contemporary en moderne dans. Wanneer je geen idee hebt wat het verschil is tussen het een en ander of misschien niet goed kunt verwoorden wat je zoekt, probeer dan alle mogelijke lessen zodat je bewust je eigen keuze kunt maken. Die keuze zal afhangen van de docent, zijn/haar stijl, de groep waar je in staat, het niveau van de les, medeleerlingen en de dag/tijdstip.

De streetdance en hiphop lessen zijn snel, trendy en sluiten goed aan bij de belevingswereld van tieners van de dag. Ook volwassenen ervaren streetdance als een fijne bodyworkout. Er is geregeld een nieuwe leschoreografie, zodat er naast de tijd om de passen in te studeren, ook tijd is om lekker uit je dak te gaan.

In de les is de warming-up een belangrijk onderdeel en wordt er gewerkt met spieropbouwende oefeningen alsmende spierverlengende oefeningen. Daarna wordt snel overgegaan tot het werkelijk dansen op de laatste hits.

Er zijn verschillende lessen zodat er voor iedere leerling plaats is: basics, intermediate of advanced. Neem even contact op voor goed advies!

Moderne dans en Contemporary

Contemporary jazz is een meer technische les voor volwassenen met veel aandacht voor pirouettes en sprongen. Lescombinaties kunnen variëren van show, disco of ladystyle street. Naast een warming-up met aandacht voor techniek en spieropbouwende oefeningen, is er ruim de tijd voor een leschoreo.

Moderne dans is totaal anders en daarom zijn de lessen een fijn duo om te volgen. Meer improvisatie, ruimtelijke beleving en mogelijkheden om het lichaam te ontdekken.

Tutu Class

Op woensdagochtend zijn er korte cursussen TUTU Class voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Zoals begrijpelijk, is een Bloch tutu daarvoor echt nodig! Ballet met prachtige muziek en natuurlijk een ouder of grootouders die lekker meedanst. Tot 4 jaar is dit de leukste les met echt ballet en kinderyoga. Klik hier voor het cursusaanbod.

In de les staat het lichaam centraal. Waar zitten je tenen en kan je daarmee pianospelen? Wat kun je allemaal met je handen? Hoe bewegen we op muziek en wat kunnen we met de vele materialen? Aan de hand van thema’s als de zee, op reis en vakantie fantaseren de kinderen mee.

Angelina Ballerina

De kleuterlessen Angelina Ballerina zijn bedoeld voor kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool en gericht op de eerste kennismaking met ballet. Deze lessen zijn vol lieve muziek, lekker bewegen en dansexpressie.

In verschillende thema’s gaan de jonge kinderen opzoek naar hun uiterste en dansen zij een dynamische les waarbij ontwikkeling van motoriek en coördinatie centraal staat. Grote balletverhalen komen voorbij en zij maken kennis met muziek uit Het Zwanenmeer, de Notenkraker en Doornroosje. Ook thema’s als de dierentuin, het circus en winterpret nemen wij ter hand om de kinderen kennis te laten maken met de eerste stappen in de wereld van de dans.

Showdance

De ware favorieten van de kinderen zijn de drama- en spel lessen van de Dance & Ballet Company. Deze, in combinatie met tapdance en zangles, staan gerant voor een seizoen vrolijkheid en performance.

In de lessen is specifieke aandacht voor kinderen met dyslexie. De teksten worden met makkelijk te lezen lettertype, wat groter uitgeprint. Ook doen we aan koorlezen en nemen we de tijd om meermalen de teksten te bestuderen. Engelse liedjes komen ook voorbij en worden continue in de les vertaald. Zo ontstaat er een ruime woordenschat en  werken we spelenderwijs aan de uitspraak.

Deze lessen zijn zeker een proefles waard. Met name kinderen die meerdere lessen in de week doen, zien deze les als ware aanvulling.

Barre workout

De barre workout begint relaxed aan de barre met een heerlijke oefening waarbij je de grote spieren opwarmt. Daarna gaan we los: soms wat meer klassieke techniek, soms veel kracht en altijd enthousiast en aansprekende muziek. Na het eerste deel aan de barre te hebben gestaan met oefeningen gericht op flexibiliteit, kracht en souplesse wordt de les in het midden vort gezet. Invloeden uit dans-, yoga- en Pilateslessen komen voorbij. Dat zorgt dus voor een gevarieerde les met iedere vier weken een ander lesthema.