Uw Privacy – AVG

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele EU. Een instantie mag niet zomaar meer uw persoonsgegevens opslaan, gebruiken of verspreiden zonder uw medeweten.

Ook sportverenigingen en balletscholen zijn aan deze regels gebonden. Vanaf september 2018 zult u bij het inschrijfformulier tevens een informatiebrief vinden voor welke doeleinden uw persoonsgegevens worden gebruikt. Ook kunt u aanvinken op welke wijze u de informatievoorziening wilt ontvangen en hoe foto- en videomateriaal wordt benut of verspreid.

Persoonsgegevens slaan wij uitsluitend op voor boekhoudkundige- en administratieve doeleinden.Het delen van de persoonsgegevens van u of uw kind, doen we uitsluitend, indien nodig, met de docent waarvan uw kind les heeft. Mocht er onverhoopt iets aan de hand zijn of plots een les uitvallen, kunnen wij u via deze weg proberen te bereiken. Ook de externe personen of bedrijven die wij inhuren voor bv onze administratie zijn gebonden aan dezelfde regels en wetgeving. Op deze manier worden mensen en hun gegevens beschermd of afgeschermd.

Foto-materiaal voor promotionele doeleinden zal nooit zonder toestemming gepubliceerd worden. Nieuwsbrieven worden uitsluitend naar de geïnteresseerden gestuurd. Let wel: als u zich niet op de nieuwsbrief abonneert, kan het zijn dat u informatie gaat missen. Ook al worden briefjes in de les uitgedeeld, we horen toch vaak dat deze thuis niet aankomen. Hierin heeft u dus ook een verantwoordelijkheid.

Mag u dan nooit meer foto’s of video’s maken van uw kind? Tenslotte staan er ook andere kinderen op. Ja, dit mag wel. Maar verspreiden mag niet zonder meer. Mocht u een schattig filmpje van het dansende balletklasje van uw kind bijvoorbeeld op facebook delen, vragen we u nadrukkelijk niemand te ‘taggen’. De naam van de docent of de balletschool mag niet genoemd worden. Op deze manier voldoen we aan alle regels en krijgen we niet te maken met boze ouders of boze instanties.
Zo kunnen al uw vrienden en familie blijven meegenieten van de mooie herinneringen die gemaakt worden.