Doorstromen vakopleidingen

De sterren selectieklassen vormen een perfecte basis om door te stromen naar een van de vele vakopleidingen die Nederland rijk is. Ook stromen sommige kinderen door naar het buitenland, denk daarbij aan Antwerpen en Londen. Doorstromen kan in groep 7 en 8 van de basisschool of na het voortgezet onderwijs. Alle docenten hebben ervaring met de vakopleidingen, audities,  mogelijkheden en teleurstellingen. Dit heeft geresulteerd in ons doorstroom beleid, wat er eenvoudig op neer komt dat iedere leerling zijn of haar eigen weg moet vinden.

Wanneer wij weten dat een leerling graag naar een vakopleiding dans wil, gaan we graag in gesprek over mogelijkheden.

Wanneer wij talent en capaciteit zien, polsen we de volledige groep naar interesses.  Op dat moment is er specifieke aandacht voor de leerling die opvalt; geeft hij/zij aan door te willen stromen?

Zo zijn er leerlingen op aanraden van onze docent en eigen ouder doorgestoomd, om na de kerstvakantie weer veilig terug te zijn op de eigen basisschool. Er zijn leerlingen die na verscheidene jaren weer terugkomen in het reguliere onderwijs, dit gaat niet zonder hevige teleurstellingen op jonge leeftijd. Er zijn leerlingen die wel veel mogelijkheden hebben maar op de vakopleiding inzien, dat er meer nodig is dan lekker dansen. Perfecte tip van een oud collega en icoon binnen de wereld van de dans: `Alleen als je Igone in handen hebt, stuur je door.’. Ofwel, beschikking over ongekend talent, passie en motivatie om te werken mag niet ongezien blijven.

In onze sterren selectielessen zijn een beperkt aantal kinderen ondergebracht die meer uit hun hobby halen: vakopleidingen als gevolg zijn zeker niet het doel maar wel een goede aansluiting. De leerlingen vallen op door souplesse, muzikaliteit en liefde voor dans. Dit zijn leerlingen die graag meer kunnen en willen leren, meer uitgedaagd worden en op en top genieten van dans. Wil je doorstromen naar een vakopleiding moet er talent aanwezig zijn, een passie binnen het kind, lichamelijke mogelijkheden voor dans en zeer belangrijk is de werkhouding.

Doorstroom naar de vakopleidingen:

Marlies (Modern uitvoerend-Amersterdam), Daan (NBA-Amsterdam), Vincent (Experimentele dans-Amsterdam), Jennefer (Docent dans-Tilburg), Jennefer (MBO Dans-Utrecht), Charlotte (NBA-Amsterdam), Anna (NBA-Amsterdam), Finn (KDA-Antwerpen), Indy (Conservatorium-Den Haag), Marlous (Docent Dans-Arnhem), Jady (Conservatorium-Den Haag), Pascalle (Conservatorium-Den Haag), Ellyne (Royal Ballet-Londen), Jo-Elle (Lucia Marthas – Amsterdam), Yasemin (NBA-Amsterdam)

Ouders, overleg niet tussen of tijdens de les maar bel of maak een afspraak over mogelijkheden ect.