Klassiek ballet

Voet_op_de_barre

Klassiek ballet is de essentiële basis van alle dans. Alle danstechniek is terug te brengen naar de klassieke ballettechniek. Klassiek ballet staat bij de Dance & Ballet Company hoog in het vaandel. We vergelijken het wel eens met zwemmen. Je gaat eerst je A en B diploma halen, alvorens je je opgeeft voor waterpolo of synchroonzwemmen. Eerst moet je leren zwemmen. Zo is dat ook met dans.

Na de lessen voor kleuters, de Angelina ballerina lessen, kan je vanaf zes jaar kiezen voor klassiek ballet of Funky Kids (voorloper van streetdance). Wij vinden klassiek ballet de beste opvolger voor kinderen: het is een vrolijke, eigentijdse les met veel variatie en goed te behappen techniek. De vooruitgang (coordinatie, concentratie en motorische ontwikkeling) van een kind van zes in een klassieke les is vele malen groter, dan een kind van gelijke leeftijd in de Funky kids les. Bij tieners is een overduidelijke capaciteit aanwezig om de streetdance en hiphopmoves terug te leiden naar de gedegen klassieke basis.

Onze klassieke lessen zijn afwisselend met aandacht voor de kern van de danstechniek. Iedere les is er ruimte voor uitspattingen naar draaien en sprongen die tot de verbeelding spreken. Door die uitdaging maak je van je hobby een feest! Dus naast de ijzersterke dansbasis die noodzakelijk is om in welke dansvorm dan ook, goed beslagen ten ijs te komen, beseffen we ons terdege dat onze leerlingen niet naar Het Nationaal Ballet hoeven door te stromen. Boven alles moet de les leuk zijn!

Wanneer je als ouder twijfelt over klassiek ballet of streetdance, laat je kind dat beide lessen proefdraaien. Wanneer beide lessen leuk waren, kies dan zolang mogelijk voor klassiek ballet. Overstappen of streetdance erbij gaan doen, kan altijd!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.